ropa

Hi ha una dita que diu: “més val tenir un bon veí que un familiar a Mallorca”. Temps era temps, les distàncies eren un veritable problema si necessitaves ajut d’algun familiar. Tu podies viure a la ciutat, i la família a unes quantes desenes (o centenars) de quilòmetres. En aquests casos tenir una persona de confiança que vivia al mateix replà, o en el pitjor dels casos tres pisos més avall, et feia sentir afortunat.

 

Eren temps diferents, hi havia trobades a l’ascensor o al vestíbul que duraven ben bé una hora. Allà hi corrien tota mena de converses, que si els estudis dels nens, que si els companys de feina, que si la sogra està ingressada,…era una vàlvula perfecta per deixar anar preocupacions i sentir-se escoltat, dues màgiques estratègies que té l’ésser humà per desbloquejar energia acumulada.

 

Però això s’ha perdut. Avui, els més afortunats creen trobades periòdiques amb amistats d’aquelles que es consideren de confiança. O, si més no, amb persones amb interessos comuns, com ara pares de la mateixa classe dels fills, companys de l’activitat esportiva o fins i tot antics companys d’escola que el facebook ha ajudat a retrobar. N’hi ha d’altres als que la vida social no els acaba d’omplir, tot és massa superflu. Tot i així també són afortunats, perquè pel sol fet de viure a la ciutat poden triar entre un gran ventall de professionals. En qualsevol cas l’objectiu segueix sent el mateix, alleugerir el malestar.

 

I la resta? Qui cuida d’aquells que viuen apartats? Aquells que per anar a un sopar amb amistats necessiten conduïr uns quants quilòmetres? O els que no disposen d’un horari compatible amb professionals que els alleugereixin els patiments? En aquests casos, l’internet és una gran aliada, una escurça-distàncies. Amb l’eina Skype he pogut comprovar que mentre hi hagi una cara amb qui et sentis mirat, una veu que t’acompanyi i unes orelles que escoltin el que tens per dir, és suficient per crear un clima de confiança i confidencialitat, exactament igual que el que s’aconsegueix en un espai físic.

 

Des d’aquí aprofito per dir-te que, si ets dels que tens complicacions amb la distància o l’horari, compta amb mi per crear un espai terapèutic a mida a través de l’skype. Posa’t en contacte a través del telèfon/whatsapp 649.92.34.03 o e-mailinfo@laurapedroxaus.com per concertar una hora.