nube

A la meva família hi ha secrets. Continúen sense aparéixer, per això són secrets. Ho he pogut saber sense tenir-ne detalls, sembla cosa de màgia, ho sé. Hi ha fets que ho delaten. En el meu sistema familiar hi ha silencis, massa silencis. En diuen ser reservat, introvertit, de fer silenci. I no és que això vulgui dir que formin part del secret, potser només ho fan per lleialtat als avantpassats.

És ben curiós com anem forjant el nostre caràcter. Neixem amb la llavor d’una personalitat i un potencial concrets. Però el caràcter es va moldejant per les circumstàncies que ens anem trobant. Això és que el se sabia fins fa no gaire. El que és sorprenent és que en aquest caràcter també hi prèn partit tot allò viscut a la família, encara que no ens ho hagi explicat ningú.

És qüestió d’imaginar la família com un conjunt d’elements interconnectats. Són fils invisibles que es perceben però no es poden veure ni tocar. La percepció és a través d’un canal que desconeixem i que ens permet detectar quan algun d’aquests fils està en disharmonia.

Els elements del mateix sistema són molt fidels entre ells. La lleialtat és tan gran que són capaços d’actuar d’una determinada manera només pel sol fet de mostrar allò que estava desafinat. Només es pot afinar un instrument si es toca la corda o la tecla per saber que el sò no és el correcte.

I ara entenc que davant de tant silenci neixi un nou element a qui li agradi molt parlar, a qui li se li hagi donat una veu forta i sonora, a qui se li hagi acudit d’estudiar Publicitat i Relacions Públiques, a qui l’espontaneitat i la transparència siguin trets diferencials de la seva personalitat. Quina gràcia, la polaritat intervé per compensar, per sanar el sistema.

Tot està bé. Els secrets han tingut el seu sentit de ser. No hi poso judici. D’aquesta manera els incloc i els hi dóno lloc. Tot està en ordre. En la comprensió hi ha sanació, i la seva magnitud només es pot imaginar quan es viu. Dóno gràcies a en Bert Hellingerper haver descobert aquesta eina tan poderosa de les Constel·lacions Familiars.