M’alegra saber que la influència de la japonesa Marie Kondo i el seu llibre “La màgia de l’ordre” estigui arribant a milers de persones. A banda del seu mètode per  a plegar i organitzar la roba, està fent una feina profunda, fins i tot m’atreviria a dir espiritual. El seu missatge és que les persones connectin amb les seves emocions davant dels objectes que tenen guardats. Segons ella és l’única manera de tenir tot allò que necessitem i de desprendre’ns del què ja no ens aporta res. Una vegada més veig la utilitat de deixar-nos guiar pel que sentim, i no pel que pensem.

 

Si no coneixeu el seu mètode us convido a fer la prova en un sol calaix: el primer que s’ha de fer és buidar tot el seu contingut a sobre d’una taula o d’un llit. Després, peça per peça, s’agafa i s’espera a que el sentiment ens parli. I així és, posant l’atenció en l’emoció que se’ns desperta davant d’aquell objecte sabem si cal tornar-lo a desar al calaix. Si no apareix cap sentiment, toca desprendre-se’n, i el que es recomana és posar-lo a una banda amb respecte i agraïment pel temps que ha estat amb nosaltres.

 

En aquest procés és quan es produeix la màgia, en el sentit de que hi ha quelcom en nosaltres que transmuta, que canvia, que evoluciona cap a un benestar palpable.

 

Com diu la Llei Universal del mirall “com és a fora és a dins”, significa que cada vegada que obrim el calaix ja endreçat, ens fa un efecte directe al nostre interior, aportant-nos calma i serenitat, facilitant-nos ordre interior.

 

El camí a la inversa és igual d’efectiu: posar ordre al nostre interior es reflecteix més tard als nostres espais. La meva feina aporta en aquest sentit, de dins cap enfora. Diuen que tots els camins porten a Roma…la qüestió és començar a fer el camí.

 

Laura Pedró i Xaus. Tots els drets reservats.