Ja comença a fer uns quants anys que m’envolto del treball amb les emocions. He assistit a un munt de formacions i tallers per poder comprendre-les i saber com gestionar-les, tan a nivell personal com professional.

 

Sempre m’ha cridat l’atenció la poca presència masculina en aquest tipus de treball. Fins ara creia que els prejudicis socials i/o familiars són els que frenen aquesta necessitat. Però l’altre dia em va arribar la reflexió que una col·lega va fer en una de les seves formacions: els homes necessiten gestionar les seves emocions?

 

La meva resposta és que sí, rotundament, però ho fan per camins diferents.

 

Les dones acostumem a enredar-nos més en l’espai mental i no ens deixem ajudar pel propi cos. El moviment corporal és bàsic per canalitzar tota l’energia, així com el joc. Em fixo que el percentatge d’homes que fan exercici físic o practiquen algun joc és altíssim. Suposo que la força muscular els impulsa a moure’s i l’abstracte de l’hemisferi dret els demana jugar.

 

Aquesta compensació corporal els deu permetre mantenir el flux de l’energia. En prenc bona nota per no deixar de posar-ho en pràctica.

 

Altra cosa és endur-se els beneficis de fer-se conscient de les emocions. Aquí les dones -i homes que els agrada aquest tipus de treball-, hi sortim guanyant. No només fem que l’energia flueixi, també aconseguim eliminar els bloquejos originals. I aleshores se’ns obre tot un món de possibilitats creatives per gaudir, inimaginables mentre es mantenen els bloquejos.

 

Tinc la sort de poder acompanyar alguns homes en el seu procés d’autoconeixement. La majoria ja m’arriben llegits i una mica al dia, sabent de la importància de posar ordre a aquest fenòmen natural en els humans que són les emocions. Els resultats són meravellosos i veig que aprenen de pressa. Això fa que les seves parelles i familiars estiguin més a gust amb ells, que les seves relacions i resultats laborals millorin. I el més important: s’obren a gaudir d’experiències que ni s’imaginaven que existien.

 

Si ets home i m’estàs llegint, m’agradarà saber la teva opinió. Pots escriure’m a info@laurapedroxaus.com. Si ets dona, també 🙂