A primers d’octubre vaig rebre una invitació per a gaudir d’un congrés virtual titulat “Empoderamiento sexual femenino”. Si a tu també et va arribar, m’alegra saber-ho. Si no, te’n faig cinc cèntims.

 

Hi havia més de 30 dones entrevistades, totes elles relacionades amb la sexualitat femenina des de diferents vessants. Era com entrar a una llibreria i trobar la prestatgeria especialitzada. Em considero una dona informada i oberta, i tot i així, vaig rebre força contingut nou i molt interessant. 

 

Aquí et deixo algunes conclusions importants a tenir en compte:

 

  • Conèixer la nostra vulva. Diuen que hi ha dones que ni s’atreveixen a agafar un mirall per observar com és. Resulta que en saben més les seves parelles i ginecòlegs que elles mateixes. Descobrir les parts dels nostres genitals és indispensable. Nosaltres som les primeres que hem de saber com són, què hi passa i com funcionen.

 

  • Som mereixedores d’obtenir plaer i el cos sencer és susceptible de percebre’l. Des del tantra ens insisteixen en la importància de la respiració conscient i d’estar plenament presents quan parlem de sensacions corporals. La clau per gaudir de la sexualitat és la relaxació. Intentar posar-hi control és sinònim de fracàs i frustració. Hi ha una gran diversitat de camins que ens poden ajudar per desbloquejar aquest control, des de la psicologia clàssica fins al ioga, les constel·lacions familiars o les diferents disciplines d’autoconeixement. Victimitzar-nos culpant a la religió o al patriarcat no ens ajuda i tampoc avancem. Cal fer un treball personal i obrir-nos al veritable plaer.

 

  • Hem de posar fi a l’actitud infantil de deixar en mans dels altres el nostre plaer. Responsabilitzar-nos-en ens fa grans i ens empodera.

 

  • La sostenibilitat també és important, hem d’estar informades dels productes ecològics i reutilitzables que hi ha al mercat per tractar la nostra menstruació.

 

Això només és una pinzellada, et convido a seguir investigant. Trobaràs informació de totes les ponents cercant a Google: “congreso virtual empoderamiento femenino”. La majoria posa contingut gratuït a les xarxes socials, per si encara pensaves posar alguna excusa 😉

 

És hora que esborrem els tabús per sempre, ningú ho farà per nosaltres. Convé que sigui un tema del qual en poguem parlar obertament. Les dificultats en la sexualitat ténen solució i cap de nosaltres es pot perdre la immensitat de plaer que pot experimentar el nostre cos. En honor a les dones que ens han precedit i no ho han pogut viure; en honor a la nostra salut i a la de les nostres germanes, cosines, amigues, filles, nétes o besnétes. El camí comença per experimentar en una mateixa. Bon viatge!

 

Laura Pedró i Xaus. Tots els drets reservats.