Sovint comparo els humans amb els instruments musicals. Em serveix per fer conèixer els grans beneficis d’estar afinat. Com és sabut, la diferència de so que produeixen els instruments si estan afinats o no és abismal. En els humans també, no només perquè podem “sonar” estridentment i no ser companyia agradable per a ningú, sinó que a més, correm el risc d’emmalaltir o viure amb patiment.

 

Els instruments, com que no tenen consciència pròpia, s’estalvien el patiment. A ells no els afecta que s’acabin rovellant perquè ningú els vulgui tocar o perquè acabin tancats en la foscor d’un calaix o armari abandonats.

 

Als humans sí que ens afecta estar desafinats. 

 

Ens afecta en el nostre estat d’ànim, que pot ser amarg, o fent pujades i baixades com una muntanya russa. Que difícil sostenir-ho massa temps!

 

Ens afecta en les nostres relacions. Si estem desafinats vivint en parella sonen estridències a cada moment, quin malson! Si ho estem amb els pares o amb els fills, quina llàstima que els llaços de sang estiguin desharmonitzats! Si ho estem amb les amistats, quànta toxicitat ens envolta!

 

Ens afecta en la nostra feina, que se suposa ens ha de donar uns rendiments econòmics per poder obtenir menjar i sostre. De quina qualitat serà el nostre servei i quins resultats aconseguirem si estem desafinats?

 

Ens afecta en el nostre cos que, com que no respira bé, l’oxigen no arriba a tots els òrgans. Pobre organisme, quin maltracte injust!

 

I resulta que la capacitat d’afinar-nos és més fàcil del que molts s’imaginen. L’important és tenir una bona oïda per localitzar la corda que s’ha d’afinar. O dit d’una altra manera, coneix-te i aprendràs a afinar-te. 

 

Coneix-te a fons, ningú ho farà millor que tu. Si no saps com entrar-hi, em pots preguntar i et puc orientar amb llibres, conferenciants, formacions, tècniques, etcètera. Troba la manera que et pot ajudar i deixa’t guiar:

 

  • T’ajudarà a que el teu estat d’ànim sigui estable i connectat amb l’alegria
  • T’ajudarà a que les teves relacions siguin plaents i lleugeres
  • T’ajudarà a que treguis els teus dons i talents al món perquè l’abundància t’arribi
  • T’ajudarà a que el teu cos sigui un temple net i lluminós, un lloc on viure-hi sigui un regal cada dia;
  • T’ajudarà a tenir pensament propi, a ser responsable i lliure.

 

Laura Pedró Xaus. Tots els drets reservats.