La Irina és una dona de 48 anys que va marxar del seu país el 2004 per qüestions econòmiques. Aquí es va enamorar d’un home més jove, es van casar i van tenir un fill. Al cap de poc de casar-se, però, se’n va adonar que el seu enamorament era molt superficial i que hi havia moltes coses en ell que no li agradaven. Amb l’esperança d’anar creixent com a parella van passar alguns anys, però va arribar un moment on la intolerància era massa gran. Ella, seguint la seva coherència interior, va proposar la separació, però el marit i sobretot el sogre, que és qui té el poder absolut sobre el fill, la van amenaçar que si marxava no es podria endur el seu fill. Aquí és quan em demana ajut. Els símptomes són: angoixa, insomni, ansietat per menjar, cansament, apatia i irritació.

 

El primer que fem és posar objectius: què vol aconseguir? Em diu que vol tornar a llegir i a fer manualitats, deixar d’estar cansada mentalment, dormir bé, i cuidar-se amb bons aliments i amb activitat física. Pel que fa a la parella, sap que no pot marxar fins que el fill sigui més gran, per tant, si pot aconseguir tot això i pot viure al costat del seu marit sense que l’irritin les coses que fa i diu, ja considera que és suficient per al moment.

 

El primer dia fem una dinàmica amb “ninos clicks” i s’adona que ella s’estava situant en la posició de mare del marit, no de parella. Amb la comprensió i la presa de consciència ja fa un pas important. A més, s’endú un pot d’essències florals perquè l’ajudin en el seu estat irritatiu, li aportin energia pel seu desgast, i li aturin els pensaments accel·lerats que no la deixen dormir i l’ansietat per menjar dolços.

 

Quan torna al cap d’un parell de setmanes, està més tranquil·la, ha tornat a llegir i ja té materials per fer manualitats.

 

No obstant, s’adona que sent molta ràbia cap al marit. També se sent desbordada per la seva necessitat perfeccionista de tenir-ho tot endreçat i impacient per veure resultats. Ajusto la fórmula floral amb aquesta nova informació.

 

En la tercera sessió em parla molt de la seva família i de la seva ciutat d’orígen. Fem una dinàmica sistèmica per veure quines emocions emergeixen quan es posiciona davant de la seva ciutat d’orígen i davant de la que viu ara. S’adona que sent una tristesa i una enyorança molt grans. En aquest punt treballo aquestes emocions amb EFT-Tapping fins que es calma. Finalment és capaç de verbalitzar que quan pugui tornarà a veure la seva família i mentrestant es queda tranquil·la aquí.

 

A la següent sessió està molt tranquil·la i tolerant amb el seu marit. Ara és capaç de dir-li les coses sense alterar-se i ell ha fet un canvi positiu, ja no la provoca i és més comprensiu amb cada situació. També s’adona de la seva gran capacitat de fer de “mare” de tothom i es fa conscient que d’aquesta manera entrega l’energia als altres en detriment de la seva pròpia. Ara va aprenent a posicionar-se correctament en totes les relacions.

 

A la cinquena sessió em ratifica que pot viure amb el marit sense patir-ho. També ha decidit marxar al seu país durant uns dies per veure a la seva família. Ho necessita per nodrir-se. En principi hi anirà amb el seu fill, però si ell no hi pot anar, farà el viatge igualment. Això m’informa que ja no té por de perdre’l, és molt conscient que ha fet bé la seva feina com a mare i ho veu en les seves actituds madures i responsables com a adolescent. Es desaferra de tanta responsabilitat i confia que el vincle amb el fill ja s’ha construït i es mantindrà independentment del que facin els pares.

 

Com es pot veure, la Irina no ha resolt la seva relació de parella però el seu estat actual li permet pensar i actuar amb claredat i serenitat, cosa que fa que dormi millor, i no senti angoixa ni ansietat. Per tant, decidim que segueixi el procés sense el meu acompanyament. Ella ja ha tornat a connectar amb els seus recursos i ha posat en marxa una dinàmica saludable, per ara més que suficient per afrontar la seva situació.

 

(Irina és un nom inventat per protegir la intimitat de la persona)

Laura Pedró i Xaus. Tots els drets reservats.