IMG_8973

Sí, ja hi tornem a ser, la vida torna a fer olor de nadal. Llumetes als carrers i als balcons, aparadors vermells i brillants, àpats i revetlles… tot plegat amb gust de neula i de torró, amb bombolles daurades que pugen i baixen, amb missatges i desitjos multiplicats per les xarxes… sí, ja hi tornem a ser, la vida torna a fer olor de nadal.

Les emocions es belluguen sense parar. Als més petits se’ls desperta de nou aquell entusiasme anclat a les seves memòries. En pocs dies la màgia es presenta de diferents colors, amb l’esperada aparició d’allò desitjat.

Els joves ja coneixen el ventall de trucs, però l’espurna del record se’ls hi torna a encendre a la mirada.

En els adults la cosa canvia. Com en el teatre, toca ocupar-se’n a teló tancat. Darrera de l’escenari hi ha un munt de feina a fer. La funció es repeteix cada any, però l’exigència d’uns, i la creativitat d’altres fa que, sovint, es visqui amb patiment. L’estrès i el desbordament hi són presents de forma latent. La culpa apareix de tant en tant, com si fos la directora de l’obra que s’ha de representar. La tristesa es mostra en aquells als que tot plegat els remou la ferida de la pèrdua estimada.

Mentrestant, la màscara de la cordialitat està penjada a tots els passadissos, per recordar que ara no toca deixar veure tot allò que se’ns mou per dins.

De nou se’ns presenta l’oportunitat de viure-ho, i a cada edat, els seus matissos. L’important és descobrir-nos mica en mica a través del com ho vivim. Tot està bé, sí.

Desitjo que la funció d’aquest any et bellugui molt, en i amb tots els sentits. Voldrà dir que la vida continúa polsant dins teu.

Bones Festes.