Per l’expressió del metge, la malaltia està lluny de ser una grip intestinal. És d’aquelles que fa tremolar les estructures. D’entrada, s’acaba la gana i el dormir, massa pensaments ballant pel cap.

 

El papa que jo he conegut sempre ha pogut amb tot. De petita ja m’enfilava a les seves espatlles, com una anxaneta, i la torre amb folre i manilles que era tot ell, no queia mai. A casa no hi sovintejava, entre setmana era un treballador ferotge com un lleó, i els caps de setmana s’enduia la manada a pasturar entre camps i muntanyes. El papa sempre ha pogut amb tot. Sempre ha dit que ell seria com aquell avi de 100 anys que s’escapava per la finestra.

 

Recordo una frase que diu “pots tenir els teus plans per a la vida, però la vida té els seus plans per a tu”. A la vida no l’hi podem girar l’esquena. A la vida l’hem de mirar de cara. Aquests són els seus plans per avui, ara toca experimentar-la d’aquesta manera.

 

I l’experiència ens regala moments extraordinaris: abraçades sinceres i plenes; converses de nissaga familiar; records i memòries; nits de vetlla amb mitja lluna i espurnes de la ciutat als peus; el sol apareixent altre cop per l’horitzó en la calma del matí;…

 

El papa pot amb tot, i li agrada manar, ell decidirà quin dia marxar. De moment l’anem acompanyant en aquesta travessia d’aigües remogudes. Pel camí anem aprenent.

 

Aprenem que l’essencial és invisible per als ulls, com deia aquell príncep petit. També allò que s’ha de prioritzar. Posem en pràctica els valors que tan ell com la mama ens han escolpit amb amor i perseverança. L’humor no ens abandona i és un bàlsam per comunicar-nos.

 

Quan el papa emmalalteix segueix sent el meu papa, i ell sempre pot amb tot, tot allò que es proposa. Aquesta vegada la proposta li arriba de fora, i haurà de negociar com a bon comerciant i estratega. Yes, you can!

 

 

[author] [author_image timthumb=’on’][/author_image] [author_info]Escrit per Laura Pedró i Xaus, tots els Drets Reservats.[/author_info] [/author]